Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Hrvatsko folklorno društvo Jadro

HRVATSKO FOLKLORNO DRUŠTVO JADRO
Kralja Zvonimira 50
21 210 SOLIN

Hrvatsko folklorno društvo Jadro je udruga osnovana 2000. s ciljem očuvanja i njegovanja kulturne tradicije i baštine kako Grada Solina, tako i Splitsko-dalmatinske županije, te Republike Hrvatske. U HFD Jadro trenutno djeluje 60 članova i 4 sekcije, a to su dječja i pripremna skupina čije voditeljice su Nikolina Peroš i Gabriela Žeravica, folklorni ansambl pod vodstvom Ante Vlajčevića te orkestar na čelu s voditeljem Gabrielom Beronjom.

hfd jadro

Nadalje, kroz 17 godina djelovanja predstavili smo se na raznim manifestacijama diljem Lijepe naše i inozemstva. Neke od njih bi izdvojili, a to su Đakovački vezovi 2010. godine gdje smo nastupali kao jedini predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, gostovanja u Koški (Osijek), Vukovaru, te u Dugom Selu, županijske smotre u Sinju, Trogiru, Kaštelima, Splitu i Dugopolju, humanitarni koncerti u dječjem domu "Maestral" i Centru za odgoj i obrazovanje "Juraj Bonači" u Gradu Splitu, Centru za rehabilitaciju "Mir" u Rudinama, godišnje predstavljanje na Sajmu mogućnosti u Gradu Solinu u organizaciji Policijske uprave Splitsko-dalmatinske i Grada Solina, međunarodna smotra turizma, turističkog filma i krajobraza "Interstas" pod pokroviteljstvom Republike Hrvatske, kulturno-umjetničke igre mladih u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži u Lori, smotra "Stara je škrinja otvorena" u Muću, kulturna ljeta u Solinu, Splitu, Primoštenu i Vodicama, međunarodni festivali folklora u Češkoj 2014. i Makedoniji 2016. gdje smo bili i jedini predstavnici svoje države, te također kao jedini predstavnici Splitsko-dalmatinske županije na 24. susretu hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu 2017.

Posebno bih naglasili organizaciju našeg godišnjeg koncerta pod nazivom "Uskrsni ponedjeljak s HFD Jadro" koja djeluje već 14 godina gdje se trudimo pozvati naše dugogodišnje prijatelje iz drugih društava diljem zemlje i inozemstva s ciljem daljnjih druženja i predstavljanja tradicijske kulture, a isto tako i publici priuštiti da uživa u bogatstvu hrvatske kulture.

Predsjednica: Smiljana Žeravica (092/304-6741)
Voditeljice dječje i pripremne skupine: Nikolina Peroš i Gabriela Žeravica
Voditelj folklornog ansambla: Ante Vlajčević
Voditelj orkestra: Gabriel Beronja

 

Pročitano 3170 puta
Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr