Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 02 Prosinac 2019 14:50

Održana konferencija za medije u povodu otvaranja manifestacije "Advent u Solinu"

Održana konferencija za medije u povodu otvaranja manifestacije "Advent u Solinu" Foto: Jakov Teklić

Svečano otvaranje solinskog Adventa bit će 13. prosinca 2019. na blagdan Sv. Luce i trajat će do 6. siječnja 2020.

U prostorijama gradske vijećnice u ponedjeljak 2. prosinca 2019. održana je konferencija za medije povodom božićnih i novogodišnjih događanja obogaćena nizom prigodnih programa i zabavnih događanja u Gradu Solinu.

Konferenciji za medije uz gradonačelnika grada Solina Dalibora Ninčevića, nazočili su zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić, voditelj Vlastitog pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti grada Solina Ante Parčina, ravnatelj Javne ustanove u kulturi "Zvonimir" Solin Tonći Ćićerić i direktorica Turističke zajednice grada Solina Jelena Stupalo.

Program ovogodišnjeg solinskog Adventa, predstavio je gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević

– Svečano otvaranje solinskog Adventa upriličit će se koncertom Domenice 13. prosinca, na blagan Sv. Luce, a večer će se nastaviti u zabavnom tonu koncertom grupe Best. Potrudili smo se da u najljepšem dijelu godine sugrađanima i dragim gostima ponudimo pregršt zabavnog i kulturnog programa, pritom misleći na sve generacije – kazao je gradonačelnik Ninčević naglašavajući kako će se po prvi puta manifestacija održati na platou ispred Osnovne škole kraljice Jelene, Priko Vode - Manifestacija će trajati do 6. siječnja 2020. godine, a program koji nudimo sugrađanima i dragim gostima je raznolikog sadržaja – rekao je gradonačelnik Ninčević.

U Solinu će se po prvi put postaviti zatvoreno klizalište dimenzija 20×12,5 metara, površine 250 metara kvadratnih, o kojem je govorio voditelj Vlastitog pogona za obavljanje komunalnih djelatnosti grada Solina Ante Parčina.

Najavimo kako će klizališta raditi svaki dan od 10 do 22 sata, a od 10 do 12 sati klizalište je besplatno za djecu. Na platou ispred klizalište bit će postavljena bina s primjerenim programom za djecu, brojnim predstavama i zabavnim programom.

- Na platou će biti smještene kućice na kojima će biti ponuda gastro sadržaja za ovaj dio godine. Cijeli prostor bit će prigodno ukrašen, pa će prostor biti vizualno prilagođen ovom dijelu godine. Nadam se da će ovogodišnji Advent u Solinu biti na zadovoljstvo svih naših sugrađana i naših gostiju – kazao je gradonačelnik.

Zamjenik gradonačelnika Ivica Rakušić najavio je kako će se u božićnim kućicama uz prigodne adventske predmete naći i odlična gastro ponuda i to za ljubitelje dobrog jela i pića, od kuhanog vina, punča, domaćih likera, soparnika, fritula, kroštula, kobasica, domaći sir, i još mnogo toga... – Pozivam sve Solinjane i naše drage goste da nam se pridruže u ovo najljepše vrijeme godine – kazao je zamjenik gradonačelnika grada Solina Rakušić.

Ravnatelj Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin Tonći Ćićerić je najavio - Uz najavljeno svečano otvaranje, najavljujemo koncerte Mjesnog odbora, Dražena Zečića, Nene Belana & Fiumensa, Borisa Oštrića & Ribara, Marka Pecotića Pece, a u 11 sati na Staru godinu nastupa Minea i njena plesna skupina, kao uvertira u dječji doček Nove godine – kazao je Ćićerić te dodao - Sve posjetitelje ovih događanja na koje je ulaz besplatan, nakon koncertnih događanja za dobar ugođaj bit će zadužen DJ.

Osim velikog natkrivenog klizališta koji će zasigurno razveseliti naše najmlađe stanovnike u sklopu dječjeg programa bit će izvedeni lutkarski mjuzikli „Djed Mraz i šumske životinje“, „Božićna medalja za dobrotu“, „Novogodišnji šušur“ i „Gdje su pokloni Djeda Mraza“, a djecu će svojim zabavnim programom uveseljavati i klaun Šarenko predstavom „Zimska čarolija“.

Direktorica Turističke zajednice grada Solina Jelena Stupalo najavila je kako će se ostalim danima u posebnom šatoru održavati prigodne radionice za djecu kojima će prisustvovati i Djed Božićnjak, s kojim će se djeca moći družiti od 16 do 20 sati od 13. do 23. prosinca. Ulaz je slobodan, kao i na sve radionice koje će se održavati svako sat vremena u grupama pod 10 djece.
Direktorica Stupalo je najavila i već prepoznatljivu solinsku Kolendru - Svake godine posjetimo druge obitelji koje nas žele ugostiti. Solinska Kolendra ove godine kreće ispred crkve sv. Anastazije u Sveto Kaju u 16 sati na dan Sv. Stipana.

 

 

Pročitano 1935 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr