Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 18 Prosinac 2019 14:38

Održana II. Poduzetnička sinergija grada Solina

Održana II. Poduzetnička sinergija grada Solina Susret poduzetnika, predstavnika grada Solina i javnog sektora (Foto: Jakov Teklić)

 

Događaj je organiziran u svrhu poticanja suradnje javnog i privatnog sektora te postizanja što većeg gospodarskog napretka na području grada

Gradonačelnik Dalibor Ninčević u srijedu 18. prosinca u solinskom hotelu Salona Palace susreo se sa solinskim poduzetnicima, predstavnicima velikih i srednjih poduzeća, predstavnicima OPG-a, a koji djeluju na području grada Solina.

U prvom službenom dijelu susreta održano je izlaganje i panel rasprava na kojoj su sudjelovati uz gradonačelnik Dalibora Ninčevića, zamjenik župana SDŽ Ante Šošić, voditelj Porezna uprava – Ispostava Solin Mate Akrap, voditeljica HZZ – Ispostava Solin Zvjezdana Jaman, Jozo Tomaš predsjednik HGK Split, direktor Cemex Hrvatska Velimir Vilović, član društva Pink Panther d.o.o. Dario Pavelin i Marijana Žižić, pročelnica UO za gospodarstvo, zaštitu okoliša i EU fondove grada Solina.
- Cilj ovakvog susreta jest prvenstveno iskazati veliko hvala ljudima koji svojim djelovanjem i aktivnostima doprinose financijskoj stabilnosti i razvoju grada Solina – kazao je gradonačelnik Ninčević te dodao kako je ovo već treći susret javnog i privatnog sektora na području grada Solina, a drugi pod nazivom Poduzetnička sinergija. – U protekle tri godine smo kroz projekt „Poduzetnička sinergija", iz proračuna, za razne mjere i poticaje izdvojili više od 2 milijuna kuna i postali drugi grad u Hrvatskoj po broju otvaranja obrta. To dovoljno govori da su naše mjere dale rezultate. Nastavit ćemo povećanje tog iznosa, jer nam je bitno da Solinjanke i Solinjani mogu živjeti i raditi u svom gradu. – rekao je gradonačelnik Ninčević ukazujući upravo na zajednički rad, na sinergiju svih, za boljitak grada Solina

Uz gradonačelnika poduzetnike su dočekali pročelnici gradskih odjela, ali i predstavnici državnih institucija nužnih za njihovo poslovanje.
Nakon izlaganja i panel diskusije svim nazočnim su predstavljeni proizvodi poduzetnika s područja grada Solina. Voditelj panela bio je Saša Ljubičić, novinar Slobodne Dalmacije, koja je ujedno bila i medijski partner Gradu Solinu na II. Poduzetničkoj sinergiji.

 

Pročitano 787 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr