Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 12 Ožujak 2020 13:24

Sastanak Stožera civilne zaštite Grada Solina zbog pojave koronavirusa

 

BUDIMO ODGOVORNI PREMA SEBI I PREMA DRUGIMA

 

Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 16. ožujka 2020. u 10 sati

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/vijesti/priopcenje-za-medije-stozera-civilne-zastite-republike-hrvatske-od-16-ozujka-2020-u-10-sati/2260


Priopćenje za medije Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 15. ožujka 2020. u 10:30 sati

https://civilna-zastita.gov.hr/vijesti/vijesti/priopcenje-za-medije-stozera-civilne-zastite-republike-hrvatske-od-15-ozujka-2020-u-10-30-sati/2258

 https://www.hzjz.hr/


Zbog pojave koronavirusa sastao se 12. ožujka 2020. Stožer civilne zaštite Grada Solina koji je donio sljedeće preporuke:

-Preporučuje se svim organizatorima kulturnih i sportskih manifestacija da otkažu do daljnjega održavanje manifestacija u kojima sudjeluje veći broj ljudi

-Sukladno preporukama nacionalnog i županijskog Stožera civilne zaštite preporučuje se do daljnjeg odgoditi sve skupove i javna okupljanja

-Stožer je osigurao tiskanje i distribuciju plakata na javnim površinama i ustanovama o mjerama zaštite od koronavirusa

Sastanku su nazočile sve službe i predstavnici institucija Grada Solina, a u solinski Stožer je uključena i epidemiologinja od strane HZJZ SDŽ.


VIJESTI od petka 13. ožujka 

Nadalje, pozivamo stanovnike Grada Solina, a po naputku i preporuci upućena gradonačelnicima, načelnicima, pročelnicima i ravnateljima ustanova na području Splitsko – dalmatinske županije, da svu komunikaciju prema navedenim tijelima obavljaju putem telefona ili elektroničke pošte ( http://stari-web.solin.hr/index.php/novosti-aktualno-solin/item/6069-splitsko-dalmatinski-zupan-uputio-preporuke-o-suzbijanju-koronavirusa )

Također, u skladu s naputkom Nacionalnog Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske podsjećamo da se na razdoblje od dva tjedna prekida nastava u osnovnim školama te se privremeno obustavlja i rad dječjih vrtića na području Grada Solina.

Naglašavamo kako obitelji koje nemaju mogućnost osigurati čuvanje djece, moći će ih dovesti u školu i vrtić. Nastavni program za škole provodit će se na daljinu prema smjernicama nadležnog Ministarstva znanosti i obrazovanja. Dodatne upute o radu vrtića i škola objavljivat će se na njihovim mrežnim stranicama.
Korisnicima programa Zaželi sve će potrepštine biti dostavljene, sukladno programu, a zatim će se čekati daljnje upute HZZa.

Molimo sve stanovnike da se pridržavaju navedenih smjernica kao i uputa Nacionalnog i Županijskog stožera civilne zaštite te da se pridržavaju propisanih higijenskih postupanja s ciljem suzbijanja širenja virusa.


Priopćenje Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije poslao je priopćenje u kojem se navodi da je 11. ožujka 2020. zbrinuto 29 osoba (9 hrvatskih i 20 stranih državljana) u karanteni za zdrave osobe.

Do danas u Splitsko-dalmatinskoj županiji nije potvrđen slučaj zaraze koronavirusom.

Nadalje, preporuka je Stožera civilne zaštite SDŽ i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo SDŽ da se do daljnjega odgode manifestacije, skupovi i slično.

Ukoliko se radi o sportskim susretima preporuka je da se igraju bez gledatelja.

Organizatori koji žele organizirati okupljanja dužni su osigurati najviše higijenske standarde koji su navedeni na stranici Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ravnateljstva civilne zaštite.

 Sve daljnje informacije će se objavljivati na vrijeme.

 

 

Pročitano 1515 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr