Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Ponedjeljak, 16 Ožujak 2020 14:24

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo preporuke za samoizolaciju

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je preporuke za osobe kojima je određen zdravstveni nadzor u kućnoj samoizolaciji.

Osim informacije da se nadležnog epidemiologa može dobiti pozivom na broj 112, iz Ravnateljstva podsjećaju da: nije dopušteno izlaziti iz kuće, svakodnevno je potrebno kontaktirati s nadležnim epidemiologom te mjeriti tjelesnu temperaturu ujutro i navečer.

Iz Ravnateljstva upozoravaju da treba obratiti pažnju na pojavu simptoma respiratorne infekcije, poput visoke temperature, kašlja i otežanog disanja te je nužno redovito pranje ruku sapunom ili hidroalkoholnom otopinom. Nužno je redovito čišćenje i dezinficiranje predmeta i površina u prostorijama u kojima borave osobe u samoizolaciji te provjetravanje prostorije. Samoizolirane osobe trebaju koristiti zasebnu posteljinu, ručnike i pribor za jelo.

Osobama u samoizolaciji potrebno je osigurati odvojenu sobu i odvojeno korištenje kupaonice, a u slučaju potrebe za odlaskom u zdravstvenu ustanovu prethodno se treba javiti telefonom liječniku obiteljske medicine.

 

 

Pročitano 683 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr