Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 19 Ožujak 2020 07:19

Od ponoći na snazi odluke Stožera civilne zaštite RH u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom

Poštovani sugrađani,

još jednom apeliramo da se svi zajedno pridržavamo svih uputa Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, Stožera Splitsko-dalmatinske županije i Stožera Civilne zaštite grada Solina. Budimo odgovorni i samodisciplinirani kako bismo zaštitili svoje zdravlje, ali i zdravlje svojih sugrađana, a posebno starijih i bolesnih. Ovo je trenutak u kojem svatko od nas osobno može pokazati i dokazati svoju građansku odgovornost kako bismo što brže i sa što manje oboljelih pobijedili ovu kriznu situaciju.

Od ponoći su u Hrvatskoj na snazi odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojima na snagu stupa čitav niz mjera u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom u trajanju od 30 dana

Ovim odlukama zabranjuju se javna okupljanja i sportski događaji, obustavlja rad u ugostiteljskim objektima i prodavaonicama osim prehrambenih i ljekarni, obustavlja se rad sportskih i rekreacijskih centara i obustavljaju se vjerska okupljanja.

Na snazi je i privremena zabrana kretanja osoba preko graničnih prijelaza.

Za provedbu mjera bit će zaduženi stožeri civilne zaštite jednica lokalne i područne (regionalne) samouprave kroz aktivaciju operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Detaljan popis i pojašnjenje mjera koje su u ponoć stupile na snagu:

- Odluka o mjerama ograničavanja društvenih okupljnja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja
- Odluka o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske

Mjere stupaju na snagu 19. ožujka i primjenjuju se 30 dana.

 

 

Pročitano 450 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr