Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 20 Ožujak 2020 12:44

Upute Stožera Civilne zaštite grada Solina: Nema odlaska liječniku bez prethodnog telefonskog poziva!

Nema odlaska liječniku bez prethodnog telefonskog poziva, što je moguće manje koriste usluge Doma zdravlja – Ispostava Solin te usluge Ispostave Hitne pomoći Solin, a radi očuvanja integriteta medicinskog sustava i nepotrebnog izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze.

Mole se građani grada Solina da ograniče odlaske u ambulante obiteljske/opće medicine i pedijatrijske ambulante.

Za bilo koju uslugu koju trebate kod liječnika prvo ga morate nazvali telefonom, konzultirati se s njim i on će vam preko telefona dati upute što trebate činiti. To je u vašem interesu da se ne zarazite ili ako ste vi zaraženi da ne zarazite drugog. Terapiju možete naručiti telefonom, a za sva stanja dobit ćete upute svog liječnika.

Svi koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu, simptome prehlade, grlobolju i slične simptome neka se prvo jave putem telefona svom izabranom liječniku.

Apeliramo je da se i bolnica koristi samo za hitna stanja. Za sve kronične bolesti potrebno je zvati odjel gdje ste naručeni. To su mjere zaštite da virus ne uđe u bolnički sustav.

Zbog stanja s koronavirusom i za odlazak pedijatru, stomatologu, ginekologu, medicinu rada također je prethodno potrebno nazvati telefonom. Bez telefonskog dogovora praktički ne možete ni jednom liječniku.

LINK: http://stari-web.solin.hr/index.php/novosti-aktualno-solin/item/6080-obavijest-odluka-gradonacelnika-grada-solina-i-zakljucka-stozera-civilne-zastite-grada-solina-koja-se-odnosi-na-prevenciju-sirenja-virusa-covid-19

Odluka Gradonačelnika Grada Solina i Zaključka Stožera civilne zaštite Grada Solina koja se odnosi na prevenciju širenja virusa COVID – 19 zbog smanjenja rizika daljnjeg širenja zaraze koronavirusom COVID – 19, a sukladno preporukama Nacionalnog stožera i Stožera civilne zaštite Splitsko – dalmatinske županije, od dana 16. ožujka 2020. godine

1.) Preporučuje se svim građanima Grada Solina da što je moguće manje koriste usluge Doma zdravlja – Ispostava Solin te usluge Ispostave Hitne pomoći Solin, a radi očuvanja integriteta medicinskog sustava i nepotrebnog izlaganja sebe i drugih opasnostima prenošenja zaraze. U slučaju simptoma respiratorne bolesti (kašalj, kihanje, glavobolja, povišena temperatura, kratak dah i sl.), javiti se telefonom izabranom liječniku. U slučaju hitnosti nazvati broj 112 ili 194, odnosno dežurnog epidemiologa.

 

 BUDIMO ODGOVORNI PREMA SEBI I PREMA DRUGIMA

 

Pročitano 1164 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr