Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Subota, 21 Ožujak 2020 13:10

Nove odluke Stožera CZ RH: Obustavlja se javni prijevoz, »Promet« od sutra ne vozi

U Republici Hrvatskoj dosad je potvrđeno 168 oboljelih osoba novim koronavirusom, od kojih je pet osoba ozdravilo

NOVO- Odluka o ograničenju zadržavanja na ulicama i javnim mjestima

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio dvije nove odluke, u cilju sprječavanja širenja zaraze koronavirusom (Covid-19). To su Odluka o privremenoj obustavi javnog prometa i Odluka o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu.

Sukladno Odluci o privremenoj obustavi javnog prometa, sutra 22. ožujka, zatvaraju se autobusni i željeznički kolodvori. 

Obustavlja se autobusni i željeznički prijevoz, pa od sutra ni autobusi Prometa Split više neće voziti. Ograničava se i javni prijevoz putnika, tereta i vozila prema otocima i poluotoku Pelješcu, sukladno današnjoj Odluci.

Stožer civilne zaštite ranije je odnio Odluku o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta; Odluku o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja; Odluku o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva; Odluku o graničnim prijelazima preko kojih će se odvijati tranzitni promet teretnih vozila preko teritorija Republike Hrvatske; Odluku kojom se zabranjuje brodovima u međunarodnoj plovidbi koji imaju obvezu samoizolacije ili karantene uplovljavanje u morske luke i luke unutarnje plovidbe u Republici Hrvatskoj; Odluku o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja te Odluku o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i svojih sugrađana!

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio dvije nove odluke:

-Odluka o privremenoj obustavi javnog prometa
-Odluka o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom donio sljedeće odluke:

-Odluka o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta
-Odluka o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja
-Odluka o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva

Budite oprezni i djelujte savjesno i odgovorno! 

 

Pročitano 769 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr