Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Srijeda, 01 Travanj 2020 15:16

VAŽNA OBAVIJEST - Aktiviran sustav e-Propusnice

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj kojom je omogućeno građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).

Sustav e-propusnice dostupan je na adresi https://epropusnice.gov.hr

Sve što trebate znati o e-Propusnicama

Od danas sustav e-Propusnice omogućuje građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski i autentifikacijski sustav).

Sustav e-Propusnice omogućava sljedeće funkcionalnosti za građane - predaju zahtjeva za izdavanjem e-Propusnice prema poslodavcu, izabranom liječniku obiteljske medicine, nadležnom stožeru civilne zaštite, pregled predanih zahtjeva za izdavanjem e-Propusnica i njihovih statusa, pregled i preuzimanje odobrenih e-Propusnica u PDF obliku.

Proces izdavanja e-Propusnice

1. U internetskom pregledniku upišite adresu https://epropusnice.gov.hr
2. Odaberite listu vjerodajnica, kao i prilikom svakog drugog pristupa sustavu
3. Potvrdite svoje podatke
4. Ulaskom u korisničko sučelje, izaberite jednu od opcija: zahtjev za propusnicom, pregled propusnica ili pregled zahtjeva
5. Ukoliko želite predati zahtjev za izdavanjem propusnice, ispunite tražene podatke te potvrdite zahtjev
6. Nakon odobrenja, vaša e-Propusnica bit će vidljiva u pdf. formatu

Digitalne e-Propusnice u potpunosti zamjenjuju fizičke propusnice, a iste izdaju 1. poslodavci - zaposlenicima, 2. izabrani liječnik obiteljske medicine - pacijentima te 3. nadležni Stožer civilne zaštite - građanima.

e-Propusnice - Nova funkcionalnost za sve građane

e-Propusnice - Postupak prijave u sustav 
e-Propusnice - Nova funkcionalnost za sve građane 

Podaci o izdanim e-Propusnicama će s vremenskim odmakom od najviše 1 sat (tj. u skoro realnom vremenu) biti dostupne MUP-u radi provjere na terenu. U slučaju da pojedini građani nemaju pristup navedenim prijavama, svi dosadašnji kanali predaje zahtjeva za izdavanjem propusnica, poput slanja elektroničke pošte nadležnom tijelu ili osobnoj dostavi zahtjeva, za sada još vrijede (prema trenutnim najavama vrijedit će do 6. travnja 2020.).

Eventualna pitanja u vezi s funkcionalnostima sustava e-Propusnice za građane možete uputiti službi za podršku: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (0-24 h) ili telefon: 0800 8090 (od 8 do 17 sati)

 razlozi

 

 

Pročitano 3101 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr