Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 02 Travanj 2020 19:24

Priopćenje gradonačelnika Dalibora Ninčevića

Priopćenje gradonačelnika Dalibora Ninčevića Gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević

Pročitajte priopćenje gradonačelnika Dalibora Ninčevića koji se nalazi u kućnoj izolaciji zbog zaraze koronavirusom, a vezano za trenutnu situaciju u našem Gradu.

Dragi sugrađani i svi dragi prijatelji,

U nemogućnosti da vam svima osobno zahvalim na upućenim porukama podrške, potpore i željama za brzo ozdravljenje, na ovaj način želim svima vama izreći HVALA.

U trenucima bolesti i izolacije puno znači kada znate da niste sami, da ljudi cijene iskrenost i otvorenost u namjeri da kao javna osoba upoznate o svom zdravstvenom stanju tu istu zainteresiranu javnost.

No, uvijek postoje oni koji čak i bolest koriste da bi proizvodili konstrukcije i na taj način liječili svoje osobne, političke i profesionalne frustracije.

Na ovaj način s gnušanjem odbijam sve izrečene i napisane laži na pojedinim portalima i pojedinim medijima o tome da sam sudjelovao na nekim privatnim proslavama rođendana ili da sam se "zarazio" u crkvi.

Ništa od toga nije istina. Pod punom moralnom i svakom drugom odgovornošću tvrdim da nisam bio pozvan, niti sam sudjelovao na bilo kakvim proslavama ili obiteljskim druženjima, izvan kontakta sa svojom užom obitelji.

Također ističem da u zadnje vrijeme nisam bio prisutan na svetoj misi u svojoj župi niti imao bilo kakav socijalni kontakt sa župnikom svoje župe u posljednih više od mjesec dana.

Protiv svih onih koji lažima truju javni prostor bit ću prisiljen podnijeti tužbu i zatražiti pravnu zaštitu.

To ću napraviti ne radi sebe, već svoje obitelji i dužnosti koju obnašam. Ali to ću uraditi i u ime svih onih koje se obilježava i stigmatizira zbog bolesti, kao i neutemeljeno optužuje o namjernom širenju zaraze.

Dragi prijatelji, borimo se svi zajedno protiv stigmatiziranja oboljelih od Korona virusa jer to se može dogoditi svakom od vas.

Žao mi je što svu snagu i energiju ne mogu usmjeriti prema tome kako što prije pobijediti bolest i ozdraviti, ali budite sigurni da me ovo neće pokolebati u nastojanjima da dužnost gradonačelnika i dalje nastavim obnašati otvoreno i odgovorno za dobro svih građana Solina.

Budite pažljivi i dalje pridržavajte se svih mjera i preporuka Stožera i svih drugih stručnih službi.

Siguran sam da ćemo pobjediti ovu bolest i vratiti se što prije svojim svakodnevnim poslovima i aktivnostima.

 

 

Pročitano 825 puta

Novosti:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr