Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Petak, 05 Travanj 2019 09:23

Aktivnosti projekta Razmišljam EKOlogično

Aktivnosti na projektu Rrazmišljam EKOlogično se provode putem TV emisija, predstava, radionica kako postupati s otpadom.

Projekt Razmišljam EKOlogično ukupne je vrijednosti 1.171.898,68 kuna, a sufinanciran je iz Kohezijskog fonda Europske unije u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija u financijskom razdoblju 2014.-2020. u iznosu od 85% prihvatljivih troškova. Nositelj projekta je Grad Solin, a sunositelji aktivnosti su općine Klis, Podstrana i Dugopolje.

Razdoblje provedbe projekta Razmišljam EKOlogično je od 28. lipnja 2018. godine do 28. studenog 2019. godine.

vidljivost ekologicno

Povodom projekta snimljene su i televizijske emisije s tematikom gospodarenja otpadom koje su emitirane na TV Jadranu u sklopu emisije Razgovor s razlogom 20. prosinca 2018. godine. U emisiji su gostovali gradonačelnik grada Solina Dalibor Ninčević, tadašnji direktor tvrtke Čistoća Split Miroslav Delić i v.d. pročelnica Odjela za gospodarstvo, zaštitu okoliša i europske fondove Marijana Žižić.
Emisiju možete pogledati pod linkom https://www.youtube.com/watch?v=Vo6Yt_4csS0&feature=youtu.be

S istom tematikom snimljena je i televizijska emisija emitirana dana 28. prosinca 2018. godine, a u emisiji je gostovao načelnik općine Dugopolje Perica Bosančić.
Emisije možete pogledati pod linkom https://www.youtube.com/watch?v=qatk-w94oNU

Informativno-edukativne aktivnosti provod se putem letaka, brošura, plakata, specijaliziranih radijskih i TV emisija, nadogradnjom web-stranice sa sadržajima vezanim uz održivo gospodarenje otpadom, tribinama, kostimiranim igrokazima i predstavama za predškolsku djecu, edukativnim slikovnicama i bojankama, obilježavanjem datuma vezanih uz zaštitu okoliša, natjecanjima u školama u izradi kreativnih predmeta od otpada.

Kroz provedbu informativno-obrazovnih aktivnosti potiče se i poticat će se odvojeno prikupljanje i ponovna uporaba ili reciklaža otpada te podizanje ekološke svijesti stanovnika o njihovoj aktivnoj ulozi u smanjenju i sprečavanju nastanka otpada te prednostima kompostiranja.

 

 

Pročitano 2013 puta

Gradska uprava:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr