Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Četvrtak, 23 Travanj 2020 08:26

Dječje virtualne razglednice

Dječje virtualne razglednice Foto: OŠ don Lovre Katića

Tijekom održavanja nastave na daljinu učenici OŠ don Lovre Katića nastavili s eTwinning projketom

Učenici 3. i 4. razreda Osnovne škole don Lovre Katića predvođeni učiteljicama Fani Vidović, Ivanom Sedlar, Atanasijom Bilić, Svjetlanom Vujić i Jelenom Biskupović uključili su se u listopadu prošle godine u eTweening projekt „Razglednica moga zavičaja“ autorice Sandre Vuk, a provedbu projekta nastavili su i u aktualnoj situaciji kada se nastava, zbog prijetnje korona virusa, održava digitalnim putem. Trenutno je na projektu aktivno 137 sudionika iz više gradova Republike Hrvatske, kao i nekoliko sudionika iz BiH, Srbije i Makedonije.

Namjena projekta je potaknuti učenike da istražuju svoje mjesto i zavičaj, odnosno da kroz odabrane aktivnosti i istraživački rad uče o prostoru u kojem žive te da svoje radove predstave učenicima drugih škola uključenih u projekt
- objasnile su nam učiteljice dodajući kako su projekt do prestanka redovne nastave provodili u sklopu pojedinih nastavnih predmeta te kroz izvannastavne aktivnosti.

Nakon uvođenja online nastave, 16. ožujka, potrudili smo se da naše aktivnosti prilagodimo novom načinu rada te smo uputile učenike u izradu razglednica putem raznih digitalnih alata, a njihove uratke potom elektronski šaljemo na adresu grupe kojoj u sklopu projekta trenutno pripadamo – kazale su nam učiteljice dodajući kako su željele pokazati djeci da i u novonastalim uvjetima, odnosno u situaciji kada zbog pandemije ne mogu boraviti na otvorenom, mogu nastaviti sa svojim doadašnjim aktivnostima na način da ih prilagode mogućnostima koje su im trenutno dostupne.

Sudjelujući u ovom projektu djeca razvijaju kulturnu svijest i pojam identiteta te njeguju običaj prenošenja poruka pisanim putem. Uz to, projekt ima za cilj usavršavanje kompetencije komunikacije na materinskom jeziku, kompetencije u prirodoslovlju i tehnologiji, digitalne kompetencije, poduzetnosti te građanske kompetencije, a sve one predstavljaju temelj daljnjeg razvoja pojedinca te potiču toleranciju prema različitostima i interes za druge – poručile su učiteljice dodajući kako su učenici s radošću nastavili sudjelovati u projektu koji će se provoditi do kraja svibnja ove godine.

Marijana Batarelo Jelavić / Solinska kronika

 

Pročitano 903 puta

Kultura:

Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr