Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 04 Svibanj 2020 17:08

NOGOMET - 2.HNL: Nakon pisma prijedloga drugoligaši čekaju odluke HNS-a

Rad u klubovima ovisiti će o Odlukama HNS-abubalo gruica

NK SOLIN – Nogometni drugoligaš Solin je prekinuo sve zajedničke aktivnosti, od Škole nogometa do prve momčadi, službeno od 14. ožujka 2020. Potpisnik je zajedničkog prijedloga drugoligaš upućenom HNS, te čekaju Odluku nakon sjednice 5. svibnja 2020.
- Svi smo mi potpisali prijedlog, uz potporu prvoligaša Dinama, Hajduka i Osijeka čije druge momčadi igraju Drugu ligu. Pitate, koji je naš stav? Svi smo mi sportaši, i želimo trenirati i igrati. Nakon dva mjeseca stanke teško je uči u prvenstvo i biti spreman do 30. svibnja. Kako do sada nismo dobili nikakvu obavijest HNS-a o statusu Druge lige, premda su prvoligaši u trenažnom procesu skoro mjesec dana. Novi uvjeti natjecanja bi diktirali veće troškove a manje prihode. Stoga želimo čuti mišljenje HNS-a i čekamo njihove prijedloge, jer puno je pitanja u zraku a odgovora nema. Nama u klubovima je teško nešto odlučiti bez zaključaka HNS-a. Poštovati ćemo svaku Odluku HNS-a – rekao je Goran Gruica, sportski direktor NK Solin.

Za ligu 16 klubova - Očekivati je ispomoć HNS klubovima 2.HNL

smodlaka balajicNK DUGOPOLJE - U nogometnom drugoligašu Dugopolju prekinute su također sve zajedničke sportske aktivnosti, službeno od 14. ožujka 2020.
- Raspušteno je sve do daljnjega – počeo je priču sportski direktor NK Dugopolje Mario Smodlaka, te je naglasio:
- Moram biti iskren. Najbolje je da se drugoligaško nogometno prvenstvo prekine, jer nema uvjeta za natjecanje. O krojenju liga, od prve do treće, neka odluči HNS. Naravno da treba imati razumijevanja za sve klubove, koji su uložili i došli nadomak svojih sportskih ambicija. Također, nitko ne smije biti oštećen u okvirima pozitivnih sportskih propisa i propozicija natjecanja. Moje mišljenje je da 2.HNL slijedeće sezone ima 16 klubova. No, ako se odluči da će imati 18 klubova poštivati ćemo Odluku HNS-a ali činjenica je da će to povećati troškove klubovima. Stoga bi trebalo očekivati i financijsku ispomoć HNS-a u svakom pogledu, bez obzira na sustav natjecanja, jer su sasvim nove prilike uz manje prihode a veće troškove natjecanja.

Miro Podrug 

 

Pročitano 520 puta