Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 25 Svibanj 2020 07:32

2.HNL: NK Solin i NK Dugopolje bez drugoligaške licence u 1. stupnju!

2.HNL: NK Solin i NK Dugopolje bez drugoligaške licence u 1. stupnju! S utakmice uz Jadro (Foto: Jakov Teklić)

Nakon Odluke Komisije za licenciranje HNS-a

Solinjani i Dugopoljci ulažu žalbe

SOLIN/DUGOPOLJE – Hrvatski nogometni savez kao davatelj licence u prvom je stupnju završio Središnji postupak licenciranja klubova za natjecateljsku sezonu 2020./2021. za UEFA-ina klupska natjecanja, uključujući UEFA Ligu prvakinja, te natjecanje u Prvoj HNL i u Drugoj HNL.
Odjel za licenciranje HNS-a je prije podnošenja izvješća Komisiji za licenciranje HNS-a - tijelu 1. stupnja svim tražiteljima licence dostavljao redovite i vrlo iscrpne povratne informacije o statusu ispunjenja kriterija i preporuke za uklanjanje nedostataka s dodatnim rokovima.
Komisija za licenciranje HNS-a obavila je procjenu ispunjenja kriterija na temelju dokumentacije, informacija i podataka koju su dostavili klubovi - tražitelji licence, ali i na osnovu drugih dostupnih relevantnih podataka i informacija te sukladno Pravilniku donijela odgovarajuće odluke o licencama:

Izdane UEFA licence za 2020./21.:
1. GNK DINAMO
2. HNK GORICA
3. HNK HAJDUK
4. NK ISTRA
5. NK LOKOMOTIVA
6. NK OSIJEK
7. HNK RIJEKA
8. SNK SLAVEN

Izdane licence za I. HNL za 2020./21.:
1. GNK DINAMO
2. HNK GORICA
3. HNK HAJDUK
4. NK ISTRA
5. NK LOKOMOTIVA
6. NK OSIJEK
7. HNK RIJEKA
8. SNK SLAVEN
9. HNK ŠIBENIK
10. NK VARAŽDIN

nk dugopolje

Izdane licence za II. HNL za 2020./21.:
1. NK BELIŠĆE
2. NK BSK
3. HNK CIBALIA
4. NK CROATIA
5. GNK DINAMO – II. momčad
6. NK DUBRAVA TIM KABEL
7. HNK HAJDUK – II. momčad
8. NK ISTRA
9. NK JUNAK
10. NK KUSTOŠIJA
11. NK LUČKO
12. NK MEĐIMURJE
13. HNK ORIJENT
14. NK OSIJEK – II. momčad
15. NK SESVETE
16. HNK ŠIBENIK
17. NK VARAŽDIN

Izdane licence za UEFA Ligu prvakinja 2020./21.:
1. ŽNK DINAMO

Na odluke Komisije za licenciranje, u roku od 8 dana od primitka odluke, odnosno do 28. svibnja 2020. klubovi kojima je odbijena molba za licencu(e) mogu podnijeti žalbu. Tijekom žalbenog postupka mogu iznositi nove činjenice ili dokaze, kao i prijedloge novih dokaza.
Odluke o žalbama donosi tijelo 2. stupnja - Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a. Krajnji rok za donošenje konačnih odluka je 15. lipnja 2020.

NK SOLIN i NK DUGOPOLJE ULOŽU ŽALBU NA ODLUKU KOMISIJA

Među 17 klubova, koji su dobili licence u 1. stupnju za Drugu HNL nisu aktivni drugoligaški klubovi NK Dugopolje i NK Solin! Oba kluba su pripremili žalbe na Odluke Komisije i evo reakcije iz nogometnih drugoligaša Dugopolja i Solina.

- Već smo uložili žalbu uz dodatne korekcije. U pitanju su tehnički razlozi, a radi se o tablicama zaposlenika u Financijskom kriteriju. U drugom krugu ćemo sigurno dobiti licencu za igranje u Drugoj HNL – rekao je Mario Smodlaka, sportski direktor NK Dugopolje, te je ukratko predočio klupske aktivnosti:
- Od 1. lipnja službeno počinju razgovori sa svim igračima. A što se tiče početka priprema zakazati ćemo ih nešto ranije nego obično, sedam tjedana prije početka prvenstva.

- Žalba na Odluku Komisije za licenciranje je pripremljena i biti će poslana u predviđenom roku. Glavni kriteriji, Financijski i Infrastrukturni, su zadovoljeni, radi se više o procedurama i dopunama zbog nastale situacije pandemije. Pripremamo se naravno za Drugu ligu i razgovori sa igračima su u tijeku – rekao je Goran Gruica, sportski direktor NK Solin.

Miro Podrug

 

Pročitano 538 puta