Karta gradaFacebook stranicaNovosti RSSSitemapKontakt
Antička Salona


Gradska knjižnica

Gradsku knjižnicu Solin utemeljio je Grad Solin 1997. godine. Punih osam godina Knjižnica je djelovala  u  prizemlju zgrade Doma kulture Zvonimir, u prostoru od tek 75 m2. U proljeće 2006. godine preseljena je u novoopremljeni prostor od 240 m2 u poslovno-stambenu zgradu (tzv. Milasovu zgradu) u samom središtu grada čime su znatno poboljšane njene službe i usluge. Zahvaljujući raznolikosti knjižničnih usluga,  broj korisnika se iz dana u dan povećava.

U novom, ugodnom i moderno opremljenom prostoru redovito se održavaju pričaonice, kreativne radionice i projekcije dječjih filmova, a svim korisnicima, uz klasičnu knjižnu građu, omogućen je pristup i posudba multimedijalne građe. Studijska čitaonica s referentnom i zavičajnom zbirkom Salonitana pruža mogućnost znanstvenog i istraživačkog rada. Knjižnica je opremljena i suvremenom informatičkom opremom koja omogućuje osobni rad, ispis teksta, pristup internetu, pretraživanje knjižničnog kataloga,  fotokopiranje i niz drugih usluga.
Organiziranjem izložbi, predavanja, književnih večeri i predstavljanja Knjižnica znatno obogaćuje i kulturnu ponudu grada Solina.

Tijekom godina Knjižnica je razvila svoju mrežu otvaranjem ogranaka u Vranjicu, Mravincima i Svetom Kaju kako bi osigurala pristup znanju i mogućnost organiziranja različitih aktivnosti i u ovim malim sredinama.

Izvješće Gradske knjižnice Solin za 2010 godinu

Službene Internet stranice

knjiznica_solin.jpg

 

Pročitano 41347 puta Zadnja izmjena dana Srijeda, 23 Siječanj 2013 04:57
Grad Solin - službene internet stranice - Stjepana Radića 42, 21 210 Solin, Hrvatska - OIB: 40642464411
solin@solin.hr